Απορίες

Προχθές πήγαμε με τις δύο μου νύφες και τους γιούς μου για Χριστουγεννιάτικα ψώνια. Πήραμε την πεπατημένη, χωρίς εκπλήξεις.  Ολα αγοράστηκαν απο ένα μαγαζί. Κάτσαμε 4 ώρες. Διαλέξανε οι ίδιοι τι θέλουνε και εμείς τα πληρώσαμε.

Γυρίσαμε με τον Β στο σπίτι με βαριά καρδιά. Που οι άλλες εποχές τότε που δούλευα και έφερνα σπίτι υπόλοιπα, ρετάλια ή και ρούχα παλιάς σεζόν. Τα μεταποιούσα στη μηχανή μου και τα παρουσίαζα στα παιδιά και στα βαφτιστίρια.. Ενοιωθα ότι συνεισφέρω και εγώ όπως μπορώ στο πνεύμα των γιορτών. Ενώ τώρα..όλα είναι φτιαγμένα στην Κίνα, είτε πληρώνεις 10 ευρώ στον Κινέζο της γειτονιάς σου είτε 100 σε εγγλέζικα μαγαζιά που τα υφάσματά τους ράβονται στο Μαρόκκο, στη Κίνα, όπου αλλού.

Απογοητεύτικα απο τα υφάσματα, κακοραμμένα και πρόχειρα. ΄Το ίδιο ύφασμα απο τον Κινέζο είναι πιό τίμιο στ’ αυτιά μου απο το να χρυσοπληρώσεις το «όνομα» και να πάρεις την ίδια ραφή των 10 ευρώ. Ομως ο Ελληνας δεν κυττάει την ποιότητα, τη φίρμα θέλει.

Αυριο το απόγευμα θα βγούμε έξω με τα εγγόνια μας. Θέλουν διάφορα ηλεκτρονικά. Ενα σκατουλάκι σαν το πώμα του γάλακτος, 50 ευρώ. Και θέλουν τον ουρανό με τ’ αστρα. Θυμαμαι τους γιούς μου τι ολιγαρκείς που ήταν, τους έφερνα απο τη Γαλλία συναρμολογούμενα αεροπλανάκια ή ένα τραίνο και κάνανε σαν να τους χάριζα τη γή με τα λουλούδια. Τα παιδιά ίδια είναι, η τηλεόραση και οι εταιρείες τους παίρνουν τα μυαλά. Αναρωτιέμαι μόνο έτσι που συνέχεια ζητάνε, θα τους τα φέρει βολικά ώστε όταν μεγαλώσουν να μπορούν να τα αποκτήσουν χωρίς να απαλλοτριώσουν τη ψυχή τους?

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Απορίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s