Γρήγορα

Ραγδαία η εξέλιξη επι του θέματος της Βάσως. Μίλησα με τη γιατρό ανήμερα Σάββατο, δεν το καθυστέρησα καθόλου γιατί αναστατώθηκα. Μόλις η ψυχίατρός μας άκουσε την ιστορία μου, σηκώθηκε και πήγε στο σπίτι της συμπεθέρας, για να αποκτήσει μία πιο σφαιρική εικόνα. Απ’ότι έμαθα, μιλάγανε για πολλές ώρες μαζί και με τον μπαμπά της κοπέλλας.

Η εγχείρηση της συμπεθέρας θα γίνει την άλλη Τρίτη, επίσημα όμως πρέπει να εισαχθεί το σαββατοκύριακο στο Νοσοκομείο. Μετά απο προτροπή του ψυχιάτρου, κάλεσε την κόρη της κοντά της, τη Βάσω δηλαδή, ότι τάχα αισθάνεται την ανάγκη της για να ανταπεξέλθει την αγωνία του χειρουργείου. Η Βάσω θα πάρει άδεια απο το Νοσοκομείο που δουλεύει (είναι μικροβιολόγος) και θα έρθει Αθήνα. Η εγχείρηση της μητέρας της είναι μεν ρουτίνα, αλλά έχει επίπονο μετεγχειριτικό στάδιο, θέλει βοήθεια. Η άλλη της κόρη, δηλαδή η Α, με την δικαιολογία του μαγαζιού δεν μπορεί να βοηθήσει, έτσι κι αλλιώς ενημερώθηκε απο τη ψυχίατρο να απέχει, ώστε να τη φέρουμε Αθήνα.

Δέν ξέρω τι θα γίνει όταν έρθει εδώ η κοπέλλα, η γιατρός δεν με ενημέρωσε, με απλά λόγια όμως μας είπε ότι είναι μία κρίσιμη κατάσταση, που απαιτεί διάφορες εξετάσεις, άλλες νοσοκομειακές και άλλες της ψυχικής υγείας. Ολες χρονοβόρες με άγνωστα αποτελέσματα. Μας ζήτησε να μην αγχωνόμαστε, να είμαστε όσο φυσικοί είμασταν παλιά, π.χ. το καλοκαίρι που πήγαμε στο νησί, ήταν και η Βάσω, ο άντρας της ο γιός της, κανένα πρόβλημα δεν καταλάβαμε. Παράλληλα με την εγχείρηση της μητέρας της, η ψυχίατρος θα κάνει τη προσέγγισή της. Ισως τα πράγματα να είναι έτσι όπως μας τα είπαν, ίσως όμως να είναι αλλιώς, διαφορετικά τα βλέπει μία μητέρα, ένας γιατρός και ένας ασθενής.

Ρώτησα τι προκαλεί αυτές τις καταστάσεις, γιατί να γίνονται, φαινόταν μιά χαρά το κορίτσι, τίποτα δεν έδειχνε αυτά τα τρομερά πράγματα που μας είπαν. Η απάντηση που πήρα αόριστη. Δεν μας λέει τι πιστεύει, δεν θέλει να πεί, δεν βλέπει πως αναστατώνομαι με την άγνοια ενώ η γνώση με καθησυχάζει. Πίεσα λίγο για να μάθω, αλλά δεν απέδωσε, κύτταξε το ρολόι της, «έχω ραντεβού» μου είπε και έφυγε.

Διαπιστώνω ότι είμαι απο πολύ έως πάρα πολύ κουτσομπόλα. Με ενδιαφέρουν οι ζωές και τα γενόμενα των άλλων ανθρώπων. Η άγνοια και η έλλειψη ενημέρωσης με κάνουν να κολλάω επάνω στο πρόβλημα, μέχρι να το ξεψαχνίσω. Εδώ χρειάζεται προσοχή. Αμα έρθει η Βάσω θα τους κάνω ένα ωραίο τραπέζι για το καλωσόρισμα όπου θα παρευρεθούν οι συμπέθεροι, η Βάσω,  η ψυχίατρος και ο άντρας της,  η αδελφή της Βάσως η Α και ο γιός μου ο Μάρκος, τα εγγόνια, μία οικογενειακή γιορτούλα. Αυτές τις οδηγίες έχω. Ως εδώ.

Κατα τ’ αλλα είμαι καλά.

5 σκέψεις σχετικά με το “Γρήγορα

 1. Λοιπόν αφού διάβασα ΟΛΑ τα ποστ σου από τότε που ξεκίνησες το 2006, είπα να αφήσω και εγώ το μήνυμά μου.
  Έχω μείνει άφωνη με όσα διάβασα σχετικά με όσα έχεις περάσει..είναι όλα αλήθεια, μου ακούγονται σαν ταινία (αλήθεια το σκέφτηκες ποτέ να προσαρμόσεις τα κείμενά σου σε σενάριο??).
  Τι να πω ΜΠΡΑΒΟ στο κουράγιο σου, είσαι πολύ μεγάλη στα μάτια μου, μακάρι να αντέξω και εγώ όσο άντεξες και εσύ-και σοβαρά τώρα είσαι 80(δηλαδή γεννηθείσα το ’28)??Δεν μπορεί, λάθος κατάλαβα, εγώ νιώθω 80άρα(αν επισκεφτείς το μπλογκ μου θα καταλάβεις).
  Θα σ’επισκέφτομαι τακτικά τώρα που σε βρήκα δεν σ’αφήνω!! Και εγώ είμαι κουτσομπόλα και μ’αρέσει να ακούω τις εμπειρίες και τους προβληματισμούς των άλλων- δεν είναι κουτσομπολιό κοινωνική κριτική το λένε κάποιοι χεχε!!

 2. Καλησπέρα Λένα,
  Στο θέμα της κατάθλιψης, θα σου μιλήσω δυστυχώς ή ευτυχώς από προσωπική εμπειρία.

  Η κοπέλα δεν αρρώστησε από τη μια μέρα στην άλλη. Κάτι της συμβαίνει εδώ και πάρα πολύ καιρό, δεν είναι μόνο μια αποβολή της νύφης της. Σίγουρα συμβαίνει και κάτι άλλο.

  Όμως άλλο πράγμα η κατάθλιψη, και άλλο πράγμα να πάει να κάνει απόπειρα αυτοκτονίας. Η Βάσω δεν έχει μόνο κατάθλιψη.

  Είναι πολύ σημαντικό η Βάσω να παίρνει τα φάρμακά της, σύμφωνα με τις οδηγίες της γιατρού. Τα φάρμακα είναι αυτά που θα τη βοηθήσουν να καταλάβει πρώτα η ίδια τί της συμβαίνει, και πώς προήλθε αυτό που της συμβαίνει.

  Να σου ευχηθώ καλή υπομονή και μπόλικο κουράγιο.

 3. Καλημέρα.
  Μαρία , είμαστε προσεκτικές και ακολουθούμε τις οδηγίες του γιατρού κατά γράμμα. Χαθήκαμε έτσι και μας μυριστεί

  Αφροδίτη, καλως ήρθες στο μπλόγκ μου. Είχες και την υπομονή να καθίσεις να διαβάσεις τις σκέψεις μου απο το 06 που ξεκίνησα!!! σε βρίσκω αξιοθαύμαστη. Διαβάζω τα σχόλια, «α! λέω! Συνομήλικη κυρία επιτέλους βρήκα», πάω στη σελίδα σου «Ηλικία κάτω απο τα 30»!!!!!!!!!!Πώς δεν έπεσα απο την καρέκλα μου κάτω. Ας τα αφήσω όμως αυτά, σημασία έχει όχι πόσο είμαστε αλλά πόσο αισθανόμαστε, εσύ λές ότι αισθάνεσαι 80 (αλήθεια πώς νομίζεις ότι είναι τα 80 δηλαδή, και τα δύο πόδια στον τάφο;), εγώ που έκλεισα τα 80 αισθάνομαι γύρω στα καλοστεκούμενα 60 και ας έκανα εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς πέρυσι!.
  Ολα είναι μέσα στο μυαλό μας

  Hypatia, καλώς ήρθες στο μπλόγκ μου. Να διευκρινήσω απο την αρχή ότι δεν είμαι ούτε ψυχολόγος, ούτε γιατρός, καμμία σχέση δεν έχω με το επάγγελμα, απλά εχω συγγενείς γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων. Για τη Βάσω τώρα, απο ότι μου είπε η μητέρα της ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ κανένα φάρμακο γιατί δεν έχει δεί ως τώρα κανέναν γιατρό για τα οποια προβλήματα αντιμετωπίζει, την απόπειρα αυτοκτονίας την έκανε αμέσως μετά την αποβολή και οι γιατροί δεν πολυ-ασχολήθηκαν μαζί της, είναι πολύ κοινές οι καταθλίψεις σε νέες μητέρες, είτε έχουν παιδιά, είτε αποβάλουν, είπαν,..φώς φανάρι δεν την πρόσεξαν την κοπέλα. Για να τη φροντίσουν οι γιατροί όπως ίσως της πρέπει, προσπαθούμε να την φέρουμε Αθήνα, μήπως θελήσει να δεί κάποιον ειδικό, με τη θέλησή της πάντα. Τόσο μπορούμε να κάνουμε.

 4. (στην κυρία Ρωρερκάρ)

  Φτωχά τα όπλα που ‘χει η ποίησή μου
  την ομορφιά σου για να τραγουδήσουν. Στη λάμψη σου τα λόγια τους θα σβήσουν ως σβει η χαρά στον πόνο τον βαθύ μου.

  Γέννα μιας εξωγήινης είσαι Τάξης-
  και πώς να τήνε πει μπορεί κανένας…
  Λόγια ομορφότερα από κάθε πέννας
  θα δεις αν στον καθρέφτη σου κοιτάξεις.

  Μπροστά τραβάς του κάθε Ωραίου πρώτη και κάθε κάλλους ψυχικού Ηγερία’
  Κι οι δυο σου οδηγοί, Αιδώς κι Αγνότη μοναδική σε κάνουνε κυρία.

  Ποια πέννα όσο γενναία κι αν πολεμήσει
  μπορεί τα τέτοια σου όπλα να νικήσει;

  Γιώργης Χολιαστός

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s