Σιωπή

Πολύ διδακτική. Μαθαίνουμε πράγματα απο τις σιωπές των άλλων. Με κυττάνε και δεν μιλούν. Πιστεύουν οτι θα διαβάσω τη σκέψη τους. Νομίζουν ότι η πείρα της ζωής που υποτίθεται εχω, έχει μαντικές ικανότητες.

Σήμερα πήγα μόνη μου βόλτα με το τράμ. Ειχα και το κινητό μαζί μου. Μήπως και ανησυχήσουν. Δεν χτύπησε ούτε μία φορά. Στο τέρμα του τραμ, πήρα το μετρό. Εφθασα αεροδρόμιο. Περπατησα στα μαγαζιά, ήπια μία πορτοκαλάδα και έφαγα τυρόπιττα. Αγόρασα κάτι περιοδικά και ρούχα. Ξαναμπήκα στο μετρο και γύρισα σπίτι. Σκέφτομαι. Και αγωνιώ. Οι σιωπές με τρομάζουν. Κρύβουν θύελλες ή αναταράξεις. Στη Κέρκυρα περάσαμε τις 10 αυτές μέρες με πλήρη μπουνάτσα που λέει ο συμπέθερος ο ναυτικός. Δεν ξέρω τι να κάνω. Για τα παιδιά λέω που η αγάπη μου με πνίγει για αυτά. Τα κινητά τους δεν απαντάνε. Η Α. εντοπίσθηκε. Είναι στο νησί της με τη μάνα της. Διακοπεύει, είπε. Ποιά μάνα αφήνει τα παιδιά της; Αλλες τ’ αφήνουν και άλλες ματώνουν για να κάνουν.  Ενα σφίξιμο αισθάνομαι

Ζυγίστηκα. Πήρα 5 κιλά στη Κέρκυρα, επόμενο ήταν, συνεχώς τσιμπούσα. Ο γιατρός θα με σκοτώσει. Ηπια ένα ωραίο φραπουτσίνο με μπόλικη ζάχαρη. Για παρηγοριά.    

Γύρισα σπίτι κατά τις 3. Ολοι λείπουν. Εβαλα φαγητό.  Πήρα απόφαση. Θα αρχίσω να πηγαίνω ταξείδια. Ο Β συμφωνεί μαζί μου.

Εσείς τι με συμβουλεύετε;

8 σκέψεις σχετικά με το “Σιωπή

 1. ό,τι σε κάνει να νιωθεις καλά.
  κάνε μεγάλα διαλείματα να μπορείς να παιρνεις ανάσες και γύρνα στα ίδια.
  ούτως ή άλλως, τα προβλήματα ποτέ δεν τελειώνουν.
  κι αν είσαι εσύ καλά και ξεκούραστη, δινεις κι ένα χέρι βοηθείας.

 2. Καλημέρα Λένα μου,
  Θα συμφωνήσω με όλες τις προηγούμενες, ότι εφόσον ξεφεύγεις με τα ταξίδια και ξαλαφρώνεις από αυτά που σε πιέζουν, πρέπει να το βάλεις σύστημα..

  Τώρα όσο αφορά τα εν οίκω…, κάποιοι τσακωμοί ειλικρινά πιστεύω ότι γίνονται για καλό.. Στην όλη κατάσταση που δημιουργήθηκε, πιστεύω ότι έχει μεγάλη ευθύνη η Α.. Αυτή επέτρεψε να συμβεί το μπέρδεμμα της συγκατοίκισης, είναι η μόνη που μπορεί να το μαζέψει… Όμως καλό θα ήταν να μήν το έκανε χρησιμοποιώντας μέσο πίεσης τα παιδιά…

 3. Θεωρώ ότι καλό είναι να ταξιδεύει κανείς όσο προλαβαίνει.
  Αρκεί να έχεις το κινητό μαζί σου, να μην αποκόπτεσαι από τους δικούς σου ανθρώπους, ειδκικά αν συμβεί κάτι άσχημο, είτε σε σένα είτε σε κείνους.

 4. Ότι φίλη μου Θεία Λένα σε γεμίζει μέσα σου, να το κάνεις. Να γεμίζεις τις μπαταρίες σου, γιατί πρώτα πρέπει να τα έχουμε καλά με τον εαυτό μας, για να μπορέσουμε μετά να τα έχουμε καλά και με τους γύρω μας φίλη μου. Το περπάτημα ειδικά, βοηθάει πολύ σαν φυσικό αγχολυτικό.
  Με αγάπη πάντα
  Agorafoviagr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s