Κατόπιν εορτών

Πέρασαν αυτές οι γιορτές και έφυγαν. Αύριο το τελευταίο γεύμα, στην αδελφή μου που δεν την λένε Φανή αλλά που πάντα μετά τα φώτα μας τραπεζώνει γιατί..θα μπορούσαν να την έλεγαν και Φανή. Μετά τα προπέρσινα Χριστούγεννα που παραλίγο να πάθουμε όλοι μας γαστρορραγία απο τη βαρυστομαχιά, το ορκιστήκαμε ποτέ ξανά σε απανωτά γεύματα. Ετσι φέτος μοιράστηκαν σε 2 την εβδομάδα, με 2-3 μέρες ανάμεσα να μασουλίζουμε ειρηνικά τα χορταρικά μας.

Ευτράπελα έγιναν και ευτυχώς δηλαδή γιατί χωρίς αυτά δεν μένει τίποτα απο τις πλανεύτρες συναθροίσεις, τα φαγητά τρώγονται και τελικά εξέρχονται του συστήματος αλλά οι ατραξιόν μένουν και μας συντροφεύουν μέχρι τις επόμενες οικογενειακές συγκεντρώσεις.

Δεν θα μακρυγορήσω

α) παραμονή Χριστουγέννων πήγαμε σε ένα τσάι που οργάνωνε μία φιλανθρωπική οργάνωση, τσάι στον Πάριο. Δεχθήκαμε σφοδρά πυρά για την επιλογή μας να πάμε στον πα-Πάριο, όπως τον λέει ο γιός μου, εμάς όμως μας αρέσει σαν τραγουδιστής. Εκεί έχασε ο Β το πορτοφόλι του, μάλλον κάπου του έπεσε. Δεν βρέθηκε.Είχε μέσα λίγα ευρώ αλλά και την ταυτότητά του δυστυχώς επ αυτού υπήρχε τρέξιμο. Πάλι καλά που δεν είχε πολλά μέσα γιατί το Φεβρουάριο του 2007 μία επιδέξια τσιγγάνα του είχε αρπάξει το πορτοφόλι αμέσως όταν είχε βγεί απο την τράπεζα μαζί με τη σύνταξή του. Του κόλλησε «δώστε κάτι στο ανάπηρο παιδάκι μου», ο δικός μου της έδωσε κάτι ψιλά και μετά το πορτοφόλι του..είχε κάνει φτερά. Και δεν πήρε είδηση πώς του το πήρε. Εκτοτε όμως δεν ξαναέβαλε πολλά λεφτά μέσα.

β)   Παραμονή Πρωτοχρονιάς, μας είχε καλέσει τραπέζι η θεία της Μ, βαριόμουνα να πάω γιατί όλο για τον εαυτό της μιλάει, για τα μεγαλεία της όταν ζούσε ο άντρας της, ενώ τώρα που πέθανε δεν έχει πιά να δείξει τίποτα πέρα απο μαχαιροπήρουνα  αλλά που κι αυτά αν πεί κάποιος κάτι τον αποπαίρνει «που ξέρεις εσύ απο τέτοια..στο χωριό σου με τα χέρια τρώγατε». Μία απαίσια κατάσταση δημιουργεί και με βγάζει απο τα ρούχα μου και παραφέρομαι. Κάθε φορά που τη βάζω στη θέση της, με μαλώνει ο Β στα ιδιαίτερα, ο Πέτρος την ώρα εκείνη και η Μ με αγριοκυττάει γιατί είναι γριά και δεν το ελέγχει λένε, τις κακουργίες όμως ξέρει πότε να τις πετάει, λέω. Φέτος όμως την έπαθε και της άξιζε. Γιατί μας είχε κάνει πρώτο πιάτο κρέπες με σπανάκι και αγέρωχα αρνήθηκε τη βοήθεια της Μ που είπε να τη βοηθήσει στο σερβίρισμα. Ετσι καθώς έβγαζε το πυρέξ απο το φούρνο της ήρθε ζάλη. Ακούστηκε το κράτςςςςς μέχρι την είσοδο της πολυκατοικίας και όλοι και πεταχτήκαμε επάνω, της ξέφυγε το πυρέξ απο τα χέρια και διαλύθηκε σε πολλά μικρά κρυσταλλάκια, ευτυχώς  η Π είχε απλά γονατίσει δίπλα στο φούρνο ενώ τα γυαλιά σέρνανε δίπλα της χορό, αλλά δεν έπαθε τίποτα, ούτε γρατζουνιά. Τη σηκώσαμε και τη πήγαμε να ξαπλώσει με λίγο κονιάκ και ζεστές κουβέρτες, ενώ οι δύο μου νύφες μαζέψανε τα γυαλιά και τις ΄κρέπες απο το πάτωμα και μετά σφουγγάρισαν με ζεστό νερό πολλές φορές. Ο καινούργιος χρόνος μας βρήκε.,,σκορποχώρι: Ο Πέτρος ο Μάρκος και εγώ μαζί με τα εγγόνια μου παίζαμε 31 στο χαλί γιατί δεν θέλαμε να χαλάσουμε το ωραία στρωμένο τραπέζι. Οι νύφες πότε σκουπίζανε, πότε σφουγγαρίζανε και στο ενδιάμεσο ώσπου να στεγνώσει, γελάγανε και τα κουτσοπίνανε. Ο Β ήταν στο προσκεφάλι της θείας Π, να τη βοηθήσει και να τη ψιλοφλερτάρει για να ανανήψει γρήγορα. Κάτσαμε να φάμε χλιαρό κατσίκι με πετσιασμένες ψητές πατάτες μία ώρα μετά την άφιξη του νέου χρόνου, αλλά χαλάλι γιατί γελάσαμε παρόλλη τη τρομάρα που πήραμε. Κι άλλη φορά αμα μου ξαναπεί για τα μεγαλεία της θα της πώ «είδες τις κρέπες Π, μου; Εκείνες πήγαν γι’ άλλα». Αλλά μπορεί και να μη το πώ γιατί κακιά δεν είμαι.

Αύριο θα πάμε στις αδελφής μου. Ελπίζω να μη γίνουμε μαλλιά κουβάρια όπως πέρυσι.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Κατόπιν εορτών

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s