Ολα του γάμου δύσκολα

Μιλάω με πολύ κόσμο, μου λένε πράγματα, τα ιδιωτικά τους, τα ξένα, για τη κρίση που ίσως έρθει και που απο τώρα μαζευόμαστε για να ανταπεξέλθουμε τα χειρότερα, δημιουργώντας ήδη την εισαγωγή στα χειρότερα, γιατί δεν ανοιγόμαστε πολύ και αντίστοιχα όσο εμείς κάνουμε πίσω, κλείνουμε και τις πόρτες της αγοράς.
Μιλάω για μένα, για τα παιδιά, στους γείτονες, στη ψιλικατζού, στη φουρνάρισσα, στον οργανοπαίχτη, οι ξένοι μου μιλάνε, ο Β μου μιλάει, μόνο τα παιδιά μου δεν μου μιλούν. Σφίγγες. Το γιατί το ψυχανεμίζομαι, δεν με θέλουν στούμπο στη ζωή τους, να μπαίνω μέσα σε όλα και να έχω και γνώμη. Σιγά μη βάλουμε και τα πεθερικά στο σπίτι μας να μας το κάνουνε σμπαράλια. Δεν τα κατηγορώ εν τούτοις, λυπάμαι. Ευτυχώς όλοι δεν είναι έτσι.

Μιλάμε με τη Βάσω εδώ και μέρες για πολλά, απο το παρελθόν. Εκείνη μιλάει πολύ, όλα τα βγάζει στη φόρα, όχι τα δικά της – τίποτα δεν έχει κακό να πεί το καημένο το κορίτσι, εκτός κι αν είναι μομφή το ότι έπαθε κατάθλιψη και αρρώστησε ή το ότι δεν ήταν περπατημένη πρίν το γάμο. Το σύζυγό της τον πήρε απο προξενιό, ήταν μαζεμένη κοπελλίτσα και εκείνος φιγουρατζής. Δεν είχε άλλες εμπειρίες πρίν απο εκείνον, κάτι απέξω-απέξω, βασικά ο φιγουρατζής ήταν και ο πρώτος της. Μιλήσαμε για το σύζυγό της περισσότερο πως της κόλλαγε συνέχεια αφροδίσια + ψείρες και πόσο την πονούσε το σέξ που στο τέλος το απέφευγε όποτε μπορούσε, έτσι κι αλλιως αυτός ξενογύριζε, «οπου θέλει ας πήγαινε θεία Λένα, με εμένα μόνο να μη το κάνει» έλεγε στις προσευχές της και το εννοούσε. Η παρουσία του γιού της τράβηξε το ενδιαφέρον της μακριά απο τον σύζυγο.

Πριν προχωρήσω να σταθω 2 λεπτά να πώ ότι όσο παράξενο κι αν ακούγεται σήμερα που θεωρούμε το σέξ ως το ωραιότερο αγαθό, πολλές γυναίκες που οι πρώτες-δεύτερες-τρίτες φορές στο σέξ δεν ήταν οι καλύτερες και που πέσανε στα χέρια ατζαμήδων (γαμπρών-γκόμενων-φίλων) τραυματίστηκαν τόσο που δεν τους άρεσε καθόλου και το απέφευγαν όσο μπορούσαν. Στη ζωή μου ως τώρα συνάντησα κάμποσες γυναίκες που ακούγανε για σέξ και φεύγανε τρέχοντας, δεν τους άρεσε καθόλου και αργά ή γρήγορα ξέκοβαν. Και όχι δεν ήταν ούτε στερημένες, ούτε νευρωτικές. Ο στερημένος-νευρωτικός είναι αυτός που είχε κάτι ωραίο και το έχασε Αυτος που δε δοκίμασε ποτέ το καλό σέξ γιατί να το ποθεί; Αντίστοιχα αν η σεξουαλική πράξη ήταν πηγή πόνου και προβλημάτων φυσικό ήταν να μη το θέλουν καθόλου. Η Βάσω απεδείχθει μία απο εκείνες τις γυναίκες. Ο άντρας της ήταν εραστής τύπου αγοραίου σέξ, «περάστε-σκουπίστε-τελειώσατε» δεκάρα δεν έδινε για εκείνη, τη χρησιμοποιούσε όπως του ερχόταν και μετά τραβιόταν και κοιμόταν. Και εκείνη πάλι αβγαλτη, χωρίς καμμία προτύτερη εμπειρία, μαζευόταν απο την άλλη και έκλαιγε πονώντας. Είπε να τον παρατήσει και να φύγει, αλλά έμεινε έγκυος και τελείωσαν τα βάσανα, γιατί ωσπου να μεγαλώσει το μωρό, πότε το ένα, πότε το άλλο τον απέφευγε, εκείνος μετά τόρριξε στις ξένες που ψώνιζε, μέχρι που αραίωσαν οι επαφές τους και το σέξ μεταξύ τους διεκόπει.

Γιατί τα έγραψα τώρα αυτά; Γιατί α) μπηκε μπροστά το διαζύγιό τους, κοινή υπαιτιότητα, αυτός θέλει να ξαναπαντρευτεί. Την έχει έτοιμη τη νύφη, μιά Ρουμάνα γύρω στα 26 (θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι αν γίνει γάμος, γιατί η μέλλουσα μητριά έχει την ηλικία του γιού του) που την έσωσε απο τα νύχια της ακολασίας (είναι και θρήσκος τρομάρα του) στο μπάρ που τη ψώνισε και γιατί β) η Βάσω γνώρισε κάποιον που της αρέσει. Βγήκαν έξω και φαινόταν ότι αυτός ήθελε και κάτι παραπάνω και αυτή..έκανε πίσω γιατί φοβάται. Και τώρα θέλει να με βάλει εμένα να του μιλήσω. Και εγώ της λέω να του πεί εκείνη την ιστορία της, αμα τη θέλει πραγματικά θα τη βοηθήσει΄να το ξεπεράσει, πέρα απο την απειρία είναι και οι φοβίες του παρελθόντος. Αν πάλι τη κοπανήσει, καλύτερα θα είναι για εκείνη, δεύτερο άχρηστο τι να τον κάνει;
Εσείς τι λέτε;

11 σκέψεις σχετικά με το “Ολα του γάμου δύσκολα

 1. Λένα μου,
  η Βάσω, αν δεν κάνω λάθος είναι γιατρός. Έτσι δεν είναι??? Ή κάνω λάθος? Μου φαίνεται περίεργο που δέχτηκε να παντρευτεί με προξενιό και επιπλέον έχει αυτή τη στάση απέναντι στο σεξ.

 2. Η Βάσω ηταν μικροβιολόγος, δεύτερη κόρη και μάλλον ασχημούλα. Οι γονείς της φτιάξανε το προξενιό γιατί εκείνη τον ήθελε το νεαρό νεοδιορισμένο στη περιοχή τους, ήταν αμοιβαίο το αίσθημα. Τώρα γιατί δεν πήγε καλά το κοκό δεν το ξέρω. Θα το μάθω όμως που θα πάει.

 3. Θεία Λένα, αναντικατάστατες οι εμπειρίες στη ζωή, εσύ το ξέρεις καλύτερα απ’όλους. Αν η Βάσω δεν δοκιμάσει με τον επόμενο, πώς θα καταλάβει αν της κάνει;

 4. Λένα μου, είναι πολύ θετικό ότι η Βάσω βρήκε άνθρωπο να την αρέσει και να την ενδιαφέρει.
  Όμως δεν θα της πρότεινα να πει όλη την ιστορία της στον εν λόγω πρόσωπο.
  Τουλάχιστον να παραλείψει το γεγονός ότι νοσηλεύτηκε. Ο κόσμος είναι στην καλύτερη περίπτωση δύσπιστος, σε τέτοια θέματα.
  Τουλάχιστον να μην το πει ακόμα. Ας δει αν μπορεί να τον εμπιστευτεί πρώτα.

  Τις καλύτερες ευχές μου πάντως για τη Βάσω.
  Ήρθε η ώρα να ξαναφτιάξει τη ζωή της, αλλά με αργά βήματα ελπιζω. Έχει δρόμο ακόμα για να βρει την αυτοπεποίθηση και την επιβεβαίωση που της λείπει.

 5. Απο τα καλύτερα «ανθρώπινα κείμενα» που έγραψες θεία Λένα!
  Δεν θα δώσω καμία πρόταση συμβουλής για το τι να κάνει η Βάσω, και ούτε κανένας μας είναι ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ για να πάρει μια τέτοια μεγάλη ευθύνη δίνοντας γνώμες με τα δικά του προσωπικά κριτήρια και τον δικό του τρόπο σκέψης και ζωής.

  Οταν ήμουν φοιτήτρια στην Padova παρακολούθησα κάποια σεμινάρια για την «desolata anima » γιατί…γουστάριζα τον ομιλητή! (είδες τι κάνουν τα ανόητα νιάτα)
  Άβυσσος όμως η ψυχή του ανθρώπου!
  Το καλύτερο για την Βάσω πιστεύω πως είναι να μιλήσει πρώτα με τον θεραπευτή της για να της πει τι θα κάνει με τον άνδρα που της αρέσει. Οτι και να πούμε εμείς , λαλακίες θα είναι.
  Ισως και να κάνουμε μεγαλύτερο κακό χωρίς ιδία άποψη και σωστή κρίση.

  Υ.Γ. Αχ! με έκανες και γέλασα με την Ρουμάνα Λένα μου.
  Κι ο πατέρας του παιδιού μου στα 6ο του με μια Ελληνίδα (και από καλή οικογένεια, όχι καμπαρετζού) στα χρόνια της κόρης μου είναι το κορίτσι και συζούν εδώ και αρκετά χρόνια.!!!!

  σιγά και τι έγινε…
  Σε φιλώ καλή μου και είπαμε: Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου!

 6. Εχω φρικάρει…
  Ενα θα πω που δεν υπήρχε περίπτωση να το γράψω στο δικό μου μπλόγκ:
  Πριν μερικές μέρες δέχτηκα μία πρόταση γάμου από τον καλό μου, την οποία και απέρριψα για προσωπικούς μου λόγους.
  Μετά από ΑΥΤΟ:
  «“οπου θέλει ας πήγαινε θεία Λένα, με εμένα μόνο να μη το κάνει” »
  λέω: Μήπως να το ξανασκεφτώ??????
  Ειλικρινά ανατρίχιασα.
  Παρότρυνέ τη να κάνει κάτι με τον άντρα που γνώρισε.
  Χειρότερα αποκλείεται να’ναι…

 7. Βεβαίως και να το ξανασκεφτείς, Patsiouri μου. Αν δεν δοκιμάσεις πώς είναι να ζείς αγκαλιά με τον καλό σου και μαζί να οδηγείτε τη σκούνα των ονείρων σας, τι νόημα έχει να πορεύεσαι χωρίς εμπειρίες και κυρίως χωρίς αγάπη;
  Μην ανατριχιάζεις όμως και με την άλλη όψη της ζωής, πάντα υπάρχει και ο αντίποδας. Ζευγάρια που ξεκινούν χέρι-χέρι και όλα φαίνονται ρόδινα, φτάνουν να μισιούνται αργότερα, το σέξ είναι το πρώτο θύμα που καρατομείται, μετά ακολουθεί η όλη σχέση. Δεν είναι κακό αυτό που είπε το κορίτσι δηλαδή ας πηγαίνει όπου νάναι, και μόνο μαζί της να μη το κάνει, έχοντας ταλαιπωρηθεί τόσο φυσικό ήταν να μη τον θέλει καθόλου

 8. Ηδη Giotavita, έχει μιλήσει με τη ψυχολόγο της η κοπέλλα, θεωρήσαμε ότι αυτή ήταν η καλύτερη των λύσεων, εγώ δεν ήθελα να ανακατετώ μη τα κάνω μαντάρα και μόνη της δεν μπορούσε. Και βέβαια, συνεχίζει και τον βλέπει αυτόν τον άντρα και το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ελπίζω.

  Πάντως κάτι γίνεται με τις Ρουμάνες γενικά. Ο γείτονας απέναντι που έχει και τα χρονάκια του, συζεί με μία Ρουμάνα που δουλεύει στα γύρω σπίτια σαν παραδουλεύτρα. Σαν να κοιμάται με την εγγονή του, διαφορά 35 χρόνια, τι να σου πώ, αφύσικο μου φαίνεται! Το καλύτερο όμως είναι το καλοκαίρι που βγαίνει ο λεγάμενος στο μπαλκόνι με χαμηλοκάβαλο σώβρακο με κοιλιά ετοιμόγεννου και δίπλα η το πολύ 45 κιλών νεαρά!!! Και μάτς και μούτς και εκεί ή γελάς ή ξερνάς!

 9. Hypatia, σε ευχαριστώ πολύ για τη συμβουλή. Την έστειλα στη ψυχολόγο της αμέσως, με εκείνη σαν αρμόδια να το συζητήσει το θέμα και βέβαια υποσχέθηκε να μην αναφέρει οτι νοσηλεύτηκε γιατί…θα την περάσει για τρελλή.
  Σε ευχαριστώ και πάλι

 10. Καιρό είχα να σε δω και χαίρομαι που σε ξαναβρίσκω! Για τη φίλη σου νομίζω πως το καλύτερο είναι να κάνει αυτό που λέει η καρδιά και το ένστικτό της. Ό,τι κι αν είναι, πρέπει ν’αποφασίσει μόνη της. Να’σαι καλά θεία Λένα και να έχεις ένα όμορφο τριήμερο!

 11. Τελευταία έχω καταλήξει ότι οι πιο κοντινοί μας άνθρωποι, αυτοί που τους θεωρούμε της καρδιάς μας είναι εκείνοι που πιο εύκολα απομακρύνονται όταν τους βγάλουμε από την πεπατημένη, όταν κάνουμε κάτι ελάααχιστα πιο έξω από όσα τους είχαμε συνηθίσει να κάνουμε. Ας μην το πει η φίλη σας, δεν ξέρω αν θα έχει κάποιο ώφελος, στενοχώρια όμως μπορεί να εισπράξει κι αυτό θα την πάει πίσω. Κι είναι κρίμα μετά από τόσο αγώνα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s