Ενσωμάτωση

«Δεν μπορείς να αρέσεις σε όλο το κόσμο, αυτό να το χωνέψεις». Γέρασα και μυαλό δεν έβαλα. Υποτίθεται ότι το χωνεύω. «Υποτίθεται» και πρασινάλογα. Καθόλου δεν το χωνεύω. Θα ήθελα ν’αρέσω σε όλο το κόσμο, είναι όμως αδύνατο. Σε λίγους ίσως αρέσω..σε ελάχιστους, ίσως σε έναν. Μακάρι δηλαδή. Παλιά που έκανα μώκο άρεσα σε πολλούς..θεωρούσαν ότι απαξ και δεν μιλάω, συμφωνώ. Η σιωπηρή γνώμη δεν σημαίνει ότι σε υπερψηφίσαμε, νεαρέ. Δεν το ξέρεις το υποθέτεις. Λάθος υποθέτεις. Οταν όμως το καταλαβαίνεις, σκυλιάζεις. Και μετά έχω την απόλυση στο τσεπάκι.. Ετσι άλλαξα 3 δουλειές.

«Επειδή γράφεις εδώ και μερικοί σε διαβάζουν και ίσως συμφωνούν δεν σημαίνει ότι δεν θα διαφωνήσετε κάποια φορά. Και αν διαφωνήσεις φάτσα με φάτσα και γίνετε κώλος, έχει καλώς. Συχνά όμως τσακώνομαι και με τα εξαπτέρυγα..που περιβάλλουν τους «αρχηγούς» τα οποία θεωρούν απαραίτητο να υπερασπίσουν τις ιδέες των δημιουργών τους».. Αυτό κάτι έχει να πεί για τους υπερασπιστές.. που θεωρούν καθήκον τους το να υπερασπίζονται αυτά που κηρύττουν οι άλλοι. Ετσι λειτουργούν όλα τα κόμματα μάνα μ’, όλες οι ομάδες..που έχουν το κριάρι για μπροστάρη. Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου..πέφτει και σε πλακώνει. Αυτό που θέλω να πώ είναι ότι ενώ δεν  ήμουνα ΠΟΤΕ εξαπτέρυγο, τα καταλαβαίνω. Απο κάπου πιάνονται, για να συνεχίζουν να πιστεύουν στον καλύτερο κόσμο..που θα έρθει. όποτε… Τόπαμε αυτό πάρα πάνω. Είπες επίσης ότι δεν μπορείς να αρέσεις σε όλους, ότι κάποιος θα βρεθεί να διαφωνήσει. Ενταξει, ας διαφωνήσει..και μετά τέλος. Ο κάθε τις διατηρεί τις απόψεις του. Και τη κάνει με μικρά πηδηματάκια μακριά απο  τους αντιφρονούντες.. Βρήκες το φώς το αληθινό φίλε μου, μπράβο. Ασε με εμένα στο σκοτάδι μου.    

«Αν γράφεις για να κάνεις παρέες, μέσω του Διαδικτύου, κοιμάσαι όρθια».  Είδες και μερικούς. Είδες και μερικές σε μία και μοναδική πολυπληθή συνάντηση. Και αυτό που είδες μάλλον δεν σου άρεσε τόσο ώστε να θέλεις να τους ξαναδείς. Με το που με είδαν άρχισαν να μου ακουμπάνε τις έγνοιες τους. Σαν να είμαι ψυχολόγος.. που μπορεί και να είμαι. Ομως έχεις ανάγκες που δεν καλύπτονται,πόσο μάλλον να φορτωθείς και των αλλων. Ασε.

«Δές τον εαυτό σου όπως είναι, όπως έχει εξελιχθεί. Ασε πίσω σου ερμα, κάτι απο σένα, πέτα κόσμο αν σε παίρνει..μόνο προχώρα». Δεν ανέχομαι τη μοναξιά πιά. Ομως και να ασχολούμαι με το γύρω-γύρω όλοι και στη μέση ο θεός..βαριέμαι. Εκανες τη πλάκα σου παλιά. Προσπάθησες να ενσωματωθείς στην ομάδα του γύρω-γύρω όλοι, ωραία ήταν στην αρχή..μετά όμως βαρέθηκες. Πάντα ήμουνα μοναχικός λύκος..και με μοναχικούς λύκους έκανα χωριό.. ακόμη και σαν μέρος ομάδας εργασίας.. Τώρα έρχονται τα εξαπτέρυγα να σου πούν ότι δεν είναι έτσι..Μπορεί και να μην είναι. Δεν σε νοιάζει. Δεν νοιάζει τους μοναχικούς λύκους η γνώμη του κοπαδιού. Ετσι κι αλλιώς τα πρόβατα όλοι τα τρώνε.  Τι αν τα κυνηγήσεις ομαδικά, τι ατομικά. Ομαδικά κουράζεσαι λιγώτερο, αλλά τρώς και τελευταίος. Ατομικά κουράζεσαι πολύ,  όλη η μερίδα όμως είναι δική σου. Αμπε μπα μπλόμ.

Είμαι θυμωμένη για κάτι που έγινε, που ήταν επόμενο να γίνει και που προειδοποίήσα, δεν έγινα ακουστή και δεν μπόρεσα να το αποτρέψω. Οι άνθρωποι τύπου μοναχικού λύκου δεν συμβιώνουν εύκολα με το κοπάδι. Αργά ή γρήγορα θα έρθουν σε ρίξη. Ο μοναχικός λύκος πάντα φεύγει γιατί το κοπάδι είναι δυνατώτερο. Δεν σημαίνει βέβαια ότι επειδή είναι κοπάδι έχει και αρχές. Μπορεί να είναι ένα κατάπτυστο κοπάδι που βασίζεται σε δόλια μέσα για να πετυχαίνει. Ομως η ομάδα είναι δυνατώτερη στη πάταξη του μοναχικού εφόσουν διαθέτει δυνατώτερες μασέλες. Στη πραγματική ζωή οι δυνατοί λύκοι είτε είναι δ/ντές είτε ανώτεροι επιβιώνουν, το κοπάδι υπακούει ή τρώει πόρτα. Στο μικρόκοσμο του λύκου-προβάτου, ο μοναχικός μας λυκος έχασε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s