Υπάρχω αλλά δεν γράφω

Δεν γράφω γιατί..δουλεύω. Ακουγεται αστείο, στην ηλικία μου να εργάζομαι όταν τα νιάτα της Ελλάδος κάθονται στο σπίτι άπρακτα. Μακάρι να μπορούσα να τα βοηθήσω, όμως η ζαριά, η εξάρα έπεσε σε μένα. Μιά φίλη είχε κατάστημα που έκανε μεταποιήσεις, τα κουτσόβγαζε πέρα, τώρα όμως που ο κόσμος δεν έχει λεφτά, διπλασιάστηκε η πελατεία που μεταποιεί. Δεν προλαβαίνει πιά και μου ζήτησε να τη βοηθήσω. Δέχθηκα μετά χαράς, είχα πεί στην αρχή ότι θα δουλεύω απο το σπίτι, μετά όμως μετάνοιωσα και πηγαίνω στο ραφείο, μέρα παρά μέρα.. γνώρισα και άλλο κόσμο εκεί, μία πελάτισσα μου έφερε τόπι το ύφασμα, το είχε πάρει φτηνά απο ένα κατάστημα που έκλεισε, θέλει να το κόψει ταγιέρ και παντελόνια..με αυτό καταγίνομαι τώρα. Είμαι τυχερή που έχω απασχόληση. Ολα πήγαν τελικά κατ’ ευχήν.

Ο Β. δεν είναι εδώ, έχει πάει στις Κυκλάδες με κάτι φίλους του όπως κάθε χρόνο. Θα περάσει και απο τη Νάξο να φέρει και κανένα τυρί, όταν γυρίσει στο τέλος του μήνα. Μιά χαρά είμαι χωρίς τη παρέα του, λίγη ξεκούραση και αλλαγή παραστάσεων δεν βλάπτει, αντίθετα ανανεώνει τη σχέση.

Ευτυχώς τα παιδιά μου δουλεύουν. Ο Μάρκος που είχε κατάθλιψη, το ξεπέρασε μόλις ξανάρχισε να δουλεύει. Στην ίδια επιχείρηση που ήταν πρίν και δεν τον πλήρωναν γιατί δεν υπήρχε δουλειά. Τώρα κάτι βρέθηκε για 2-3 χρόνια, μετά βλέπουμε. Μεγάλωσαν τα εγγόνια μου, του χρόνου ο εγγονός δίνει Πανελλήνιες, θέλει να πάρει καλό βαθμό για να πάει στη Σχολή Καλών Τεχνών. Το όνειρό του είναι αυτή η σχολή. Πιστεύω ότι δεν θα τα καταφέρει γιατί είναι μαθητής του 14 και αυτό μετά απο ιδιαίτερα. Μας γονάτισαν αυτά τα ιδιαίτερα, μέχρι και θεολογία θα κάνει για να τα χωνέψει, μέχρι τις εξετάσεις τουλάχιστον. Αρχισε να διαβάζει γιατί κατάλαβε ότι χρειάζεται ο ίδιος να σκάψει για το δικό του μέλλον. Ας κάνει κάτι, ας περάσει κάπου, ας ξεκινήσει απο κάπου. Αν  πάει επαρχία ίσως του κάνει και καλό να μάθει να είναι ανεξάρτητος, χωρίς τη μαμά. Η εγγονή είναι μικρούλα ακόμη 13 ετών, μεγαλώνει και γίνεται δεσποινιδούλα, τη χαίρομαι.

Είμαι καλά και προσπαθώ να απολαμβάνω αυτά που έχω.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s